نصب دزدگیر اماکن نقش مهم و تعیین کننده‌ای در برقراری امنیت اماکن مختلف بخصوص منازل مسکونی بزرگ، ادارات، سازمان‌ها، فروشگاه‌ها، اماکن تجاری، صنعتی، نظامی و… ایفا می‌کند. در واقع می‌توان گفت، دزدگیر اماکن سیستمی حفاظتی و امنیتی است که برای تشخیص ورود افراد متفرقه و غیرمجاز به یک ساختمان به کار می‌رود. نحوه کار این دستگاه‌ها به گونه‌ای است که وقتی فردی بدون اجازه وارد محیط شود، سنسورهای هشداردهنده فعال شده و خطر را به دستگاه مرکزی اعلام می‌کنند. دستگاه نیز توسط آن را توسط سیستم‌های آلارم و آژیر خطر اعلام می‌کند.

اغلب دزدگیرها تنها قابلیت این را دارند که سرقت را اعلام کنند، اما برخی مدل‌های دزدگیر وجود دارند که دارای سنسور تشخیص حرارت و اعلان حریق نیز می‌باشند. ضمن اینکه برخی از انواع دزدگیر اماکن وجود دارند که به سیستم دوربین‌های مداربسته متصل شده و کوچکترین حرکتی را تشخیص داده و آن را ضبط می‌کنند. به علاوه، برخی دزدگیرها پس از تشخیص خطر سرقت، درب‌های ورودی یا خروجی را به جریان برق متصل می‌کنند تا از فرار سارقین جلوگیری شود. در برخی از زندان‌ها نیز با نصب دزدگیر اماکن برای نظارت بر زندانیان و حفظ آرامش آن‌ها استفاده می‌شود.

انواع مختلفی از دزدگیرها  وجود دارند. از اندازه‌های کوچک و بدون سیستم هشداردهنده گرفته تا انواع پیشرفته و مجهز به نمایشگر و ضبط صدا.

بخش‌های مهم در نصب دزدگیر اماکن

اغلب دزدگیرها شامل چندین سنسور و یک هشداردهنده می‌باشند که در ادامه به بررسی جزئیات آن‌ها خواهیم پرداخت.

بخش‌های مهم در نصب دزدگیر اماکن
بخش‌های مهم در نصب دزدگیر اماکن

۱) پنل اصلی کنترل محیط(PCU)

مغز متفکر دزدگیر همان پنل است. پنل اصلی وظیفه کنترل سیگنال‌های دریافتی، تشخیص ورود افراد متفرقه و روشن و خاموش کردن سیستم دزدگیر را بر عهده دارد. اغلب پنل‌ها جهت جلوگیری از آسیب رسیدن به آن‌ها و همچنین مدیریت و استفاده آسان‌تر از آن‌ها، داخل محفظه‌ای فلزی قرار گرفته‌اند.

۲) سنسورهای تشخیص دهنده

وظیفه سنسورها آن است که هر نوع مورد مشکوکی را شناسایی کرده و آن را به پنل اصلی اطلاع دهند. نوع کارکرد هر سنسور می‌تواند با دیگری متفاوت باشد. به گونه‌ای که برخی از آن‌ها می‌توانند بر درب‌های ورودی و خروجی و پنجره‌ها نظارت کنند و برخی نیز قابلیت تشخیص حرکت، صدا و… را دارند. از این رو بهتر است تا سنسورهای دزدگیر را در نقاط مختلفی از محیط بخصوص ورودی‌ها قرار داد تا بیشترین برد و بهترین عملکرد را داشته باشند.

تجهیزات دیگری شامل نورافکن، دوربین مداربسته و لیزرها نیز وجود دارند که حرکات مشکوک را شناسایی می‌کنند.

۳) سنسورهای هشدار دهنده

پس از آنکه سنسورهای تشخیص دهنده، خطر را به پنل اعلام کردند، این وظیفه سنسورهای هشدار دهنده است که به دستور پنل اصلی، اعلام خطر را به صورت صدای آژیر و یا چراغ‌های چشمک‌زن به مامورین امنیتی و یا افراد حاضر در ساختمان انجام دهد. از این جمله می‌توان نتیجه گرفت که این سنسورها دو کاربرد بسیار مهم دارند: یکی هشدار به صاحبان اماکن و دیگری ایجاد ترس و واهمه در سارقان. در انواع دزدگیر اماکن با قابلیت اعلان حریق، سنسورهای هشدار دهنده قابلیت اطلاع رسانی آتش گرفتگی و دود را نیز دارند.

برخی دستگاه‌های تلفن کننده سیمکارتی، امکان ذخیره چندین شماره تماس را دارند که در صورت مواجهه با هرگونه خطر، با مالک ساختمان تماس گرفته و با صدای آژیر خطر را به او اطلاع می‌دهد.

۴) اتصالات داخلی در نصب دزدگیر اماکن

بین اجزای دزدگیر اماکن اتصالاتی به شکل بیسیم و از طریق شبکه و یا به شکل سیم کشی وجود دارد تا این اجزا بتوانند با یکدیگر ارتباط برقرار کنند.

۵) بلندگو

هنگام نصب دزدگیر اماکن شاید چگونگی نصب بلندگوها یکی از مهمترین بخش‌ها را تشکیل دهند. بلندگوها ترجیحا باید در بیرون ساختمان و در ارتفاع خاصی نصب شود تا سارقین به راحتی نتوانند به آن دسترسی داشته باشند. ضمن اینکه اکثر مردم ترجیح می‌دهند تا صدای آژیر بسیار بلند باشد تا از فاصله دورتری هم بتوان صدای آن را شنید.

دقت داشته باشید که سیم‌کشی آژیرها بایستی توکار باشد تا به راحتی قطع نشود. زیرا در صورت قطع سیم توسط سارق، یکی از مهمترین ابزارهای مربوط به اعلام خطر از کار می‌افتد. همچنین می‌توانید چندین بلندگو در نقاط مختلف ساختمان استفاده کنید تا علاوه بر بالا بردن ضریب امنیت، میزان صدای آژیرها را نیز افزایش دهید.

بلندگوی دزدگیر اماکن
بلندگوی دزدگیر اماکن

۶) جعبه نصب دزدگیر اماکن

جهت ایمنی بیشتر، بهتر است که در نصب دزدگیر اماکن پنل اصلی در یک جعبه آهنی که به شکل یک کمد کوچک ساخته شده قرار گیرد. ضمن اینکه بهتر است در جعبه سوراخ‌هایی برای ورود و خروج هوا جهت خنک شدن دستگاه و همچنین خروج سیم‌ها در نظر گرفته شود و بهتر است که سیم‌ها از داخل یک لوله پلاستیکی عبور داده شوند، چنانچه سیم‌کشی دزدگیر نیز توکار باشد، ایمنی بیشتری را در بر خواهد داشت.

نتیجه

بر اساس آمار، ساختمان‌هایی که فاقد دزدگیر اماکن هستند، بسیار بیشتر از سایر ساختمان‌ها در خطر سرقت قرار دارند. زیرا سارقین بیشتر ترجیح می‌دهند راهی ساده‌تر را در پیش بگیرند.

شاید برای شما سوال پیش بیاید که سارقین قبل از ورود به ساختمان، چگونه متوجه وجود دزدگیر خواهند شد! پاسخ بسیار ساده است. شما با قرار دادن تابلویی با مضمون تحت پوشش دزدگیر قرار داشتن ساختمان، می‌توانید افراد را مطلع این موضوع کنید. سارقین نیز با دیدن این تابلو ترجیح می‌دهند تا وارد ساختمان نشوند و یا حداقل احتمال ورود آن‌ها کاهش پیدا می‌کند. بنابراین می‌توان گفت نصب دزدگیر اماکن اقدامی پیشگیرانه در برابر سرقت ساختمان است.

از طرفی، با نصب دزدگیر اماکن می‌توانید از راه دور کنترل مستقیمی بر ساختمان خود داشته باشید یا حتی با ارتباط بین دزدگیر و دوربین‌های مداربسته، می‌توانید تردد و رفت و آمدهای ساختمان مورد نظرتان را زیر نظر داشته باشید. ضمنا اکثر شرکت‌های بیمه، برای ساختمان‌های دارای دزدگیر، تخفیف قائل می‌شوند و یا حتی شرط لازم برای بیمه، نصب دزدگیر اماکن می‌باشد.

ضمن اینکه کارشناسان ویرا الکترونیک پرگاس نیز به صورت ۲۴ ساعته آماده ارائه مشاوره و پیشنهادات کاربردی جهت انتخاب و نصب دزدگیر اماکن مناسب برای شما هستند. در صورت نیاز از صفحه تماس با ما اقدام کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.


Warning: realpath(): open_basedir restriction in effect. File(/wpcf7_uploads) is not within the allowed path(s): (/home/psgsecure/:/tmp/:/var/tmp/:/opt/alt/php74/usr/share/pear/:/dev/urandom:/usr/local/php74/lib/:/usr/local/php74/lib/:/usr/local/php82/lib/:/usr/local/php80/lib/:/usr/local/php56/lib/:/usr/local/lib/php/) in /home/psgsecure/domains/psgsecure.com/public_html/wp-includes/functions.php on line 2101