امروزه وجود دوربین مداربسته برای تمام ادارات، سازمان‌ها، تولیدی‌ها، مدارس و حتی مجتمع‌های مسکونی به یک ضرورت تبدیل شده و عدم وجود آن باعث کاهش امنیت و بروز نگرانی برای صاحبان و کارکنان این اماکن می‌شود. انواع دوربین مداربسته در بازار وجود دارند که هر کدام از آن‌ها با توجه به مکان و نوع استفاده، دارای ویژگی‌های منحصربه‌فردی هستند. با توجه به این موضوع، انتخاب دوربین مداربسته مناسب برای اهداف مورد نظرمان امری دشوار به نظر می‌رسد. اما کدام یک از دوربین‌های مداربسته برای برنامه امنیتی و نظارتی مورد نظر شما مناسب است؟

آشنایی با انواع دوربین مداربسته

در ادامه قصد داریم با ذکر جزئیات، انواع دوربین مداربسته را به شما معرفی کنیم. پس با ما همراه باشید.

دوربین مداربسته دام (گنبدی)

یکی از انواع دوربین مداربسته ، دوربین‌های دام (گنبدی) هستند که معمولا برای امنیت داخلی و برنامه‌های نظارتی استفاده می‌شوند. دوربین‌های گنبدی نام خود را از خانه‌های گنبدی شکل که در آن‌ها قرار گرفته‌اند می‌گیرند. طراحی این دوربین‌ها به گونه‌ای است که ساده و محجوب به نظر برسند، نه به صورت پنهان. به طوری که قطعه دوربین اصلی داخل محفظه گنبدی شکلی قرار گرفته که قابل مشاهده نیست.

این موضوع باعث شده تا تشخیص جهت چرخش دوربین، غیرممکن شود که در نتیجه کار مجرمان و سارقان را دشوارتر می‌کند. در چنین شرایطی، سارقان می‌دانند که تحت نظر هستند و مشتری‌ها نیز هنگام مراجعه بیشتر احساس امنیت و راحتی می‌کنند. به دوربین‌هایی از این دست که می‌توانند درون محفظه خود حرکت کنند، بچرخند، زوم کنند و یا بالا و پایین بروند، اسپید دام (Speed Dome) گفته می‌شود.

دوربین‌های دام، به اپراتورهای نظارتی امکان جابجایی می‌دهند. نوعی از دوربین‌ها وجود دارند که بر مبنای مدت زمان تعریف شده، امکان چرخش، زوم و بالا و پایین شدن دارند. به طور کلی این دوربین‌ها برای تحت پوشش قرار دادن یک منطقه وسیع توسط یک دوربین و یا جلوگیری از شرایط نوری ضعیف در ساعات مشخصی از روز استفاده می‌شوند.

انواع دوربین مداربسته دام (گنبدی)
انواع دوربین مداربسته دام (گنبدی)

دوربین مداربسته بولت (گلوله‌ای)

این دسته از دوربین‌ها ظاهری استوانه‌ای شکل و مخروطی شبیه گلوله تفنگ دارند که اغلب در مکان‌هایی استفاده می‌شوند که به کنترل از راه دور نیاز دارند. این دوربین‌ها برای کنترل میزان چرخش، زوم و بالا و پایین شدن طراحی نشده‌اند. اما در عوض برای گرفتن تصاویر از یک مکان ثابت و تمرکز بر یک منطقه خاص، بسیار مناسب هستند.

دوربین مداربسته بولت، قطعه‌ای متصل به دیوار یا سقف است که معمولا در محیط‌های داخلی استفاده می‌شود، اما با توجه به شرایط، می‌تواند در برخی فضاهای باز نیز مورد استفاده قرار گیرد. همچنین بسیاری از این دوربین‌ها می‌توانند با قرار گرفتن در یک محفظه خاص، در برابر گرد و غبار، خاک، باران، تگرگ و سایر عناصر مضر محافظت شوند.

دوربین مداربسته بولت (گلوله‌ای)
دوربین مداربسته بولت (گلوله‌ای)

انواع دوربین مداربسته شب و روز

یکی دیگر از انواع دوربین مداربسته مدل‌هایی هستند که مشخصا می‌توانند در هر دو محیط معمولی و کم نور مورد استفاده قرار گیرند. این دوربین‌ها چراغ مادون قرمز ندارند زیرا می‌توانند تصاویر ویدیویی شفاف را در شرایط نوری متفاوت و در تاریکی ثبت کنند.

این دوربین‌ها برای نظارت در فضای باز بسیار ایده‌آل هستند، جایی که دوربین‌های مادون قرمز نتیجه بهینه‌ای ارائه نمی‌کنند. این دوربین‌ها در درجه دوم قابل استفاده در فضای باز هستند و می‌توانند طیف قوی، پویا و گسترده‌ای در مقابل نورهای زیاد، مثل تابش مستقیم نور آفتاب، بازتاب نور پس‌زمینه و… داشته باشند.

دوربین مداربسته شب و روز
دوربین مداربسته شب و روز

دوربین‌های دید در شب مادون قرمز

این سری از انواع دوربین مداربسته دید در شب در شرایطی که میزان روشنایی صفر و کاملا تاریک باشد قابلیت خیره‌کننده‌ای در ضبط تصاویر باکیفیت با استفاده از LEDهای مادون قرمز دارند. اما در هنگام روز و در روشنایی، نمی‌توانند عملکرد ایده‌آلی از خود نشان دهند.

دوربین مداربسته دید در شب
دوربین مداربسته دید در شب

دوربین مداربسته آنالوگ

دوربین‌های آنالوگ باید حتما به یک دستگاه DVR متصل شوند تا از طریق سیم، تصاویری که به صورت آنالوگ ضبط شده‌اند را به دستگاه منتقل کنند. دستگاه DVR ساختار این تصاویر را تبدیل به دیجیتال می‌کند تا بتوان آن‌ها را مشاهده کرد.

انواع دوربین مداربسته تحت شبکه (IP)

این دوربین‌ها قابلیت این را دارند که هم از طریق سیم و هم به صورت بیسیم (وایرلس)، به واسطه اینترنت، تصاویر را منتقل کنند. نحوه کار اغلب دوربین‌های شبکه این گونه است که با فشرده کردن پهنای باند از بر هم خوردن محیط وب جلوگیری می‌کند. ضمن اینکه نصب دوربین‌های IP نسبت به دوربین‌های آنالوگ آسان‌تر است زیرا نیازی به کابل کشی جداگانه یا افزایش توان برای ارسال تصاویر در مسافت‌های طولانی ندارند.

دوربین مداربسته تحت شبکه - بیسیم
دوربین مداربسته تحت شبکه – بیسیم

دوربین‌های بیسیم

همه دوربین‌های بیسیم مبتنی بر شبکه (IP) نیستند. برخی از دوربین‌های بیسیم می‌توانند از حالت‌های جایگزین انتقال بیسیم بهره ببرند. اما به طور کلی مهم نیست که از چه روش انتقالی استفاده می‌شود، زیرا هدف و نتیجه اصلی و نهایی آن‌ها یکسان خواهد بود، یعنی: “انعطاف پذیری عالی در هنگام نصب”.

انواع دوربین مداربسته باکیفیت HD

از دیگر انواع دوربین مداربسته می‌توان به دوربین‌های بسیار باکیفیتی اشاره کرد که اغلب در فضاهای تقسیم‌بندی شده مانند بانک‌ها و ادارات استفاده می‌شود. این دسته دوربین‌ها به اپراتور این امکان را می‌دهند که با کیفیت مطلوبی روی نقطه مورد نظر خود زوم کنند.

دوربین مداربسته باکیفیت HD
دوربین مداربسته باکیفیت HD

حرف آخر

گذشته از این لیست، مدل‌های گوناگون دیگری از دوربین مداربسته هم وجود دارند، اما در نهایت اکثر این موارد با توجه به نوع استفاده و مدل دوربین، کاربرد گوناگونی دارند. کاری که شما باید انجام دهید این است که ابتدا هدف خود در استفاده از دوربین مداربسته مشخص کنید، سپس با توجه به محیط مورد نظر خود، دوربین‌های مورد نظر خود را انتخاب کنید.

ضمن اینکه کارشناسان ویرا الکترونیک پرگاس نیز به صورت ۲۴ ساعته آماده ارائه مشاوره و پیشنهادات کاربردی جهت انتخاب انواع دوربین مداربسته مناسب برای شما هستند. در صورت نیاز از صفحه تماس با ما اقدام کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.


Warning: realpath(): open_basedir restriction in effect. File(/wpcf7_uploads) is not within the allowed path(s): (/home/psgsecure/:/tmp/:/var/tmp/:/opt/alt/php74/usr/share/pear/:/dev/urandom:/usr/local/php74/lib/:/usr/local/php74/lib/:/usr/local/php82/lib/:/usr/local/php80/lib/:/usr/local/php56/lib/:/usr/local/lib/php/) in /home/psgsecure/domains/psgsecure.com/public_html/wp-includes/functions.php on line 2101