برای ایجاد یک محیط عاری از جرم و جنایت، سیستم امنیتی دوربین مداربسته باید اولین خط دفاعی برای جلوگیری از سرقت و شناسایی هرگونه شرارت باشد. علاوه بر آن، استفاده درست از فناوری نیز باعث برقراری صلح و آرامش خواهد شد. در این بین، استفاده از دوربین آنالوگ و یا تحت شبکه (IP)، یکی از پرکاربردترین موارد امنیتی است که به طور گسترده در خانه‌ها و اماکن اداری و تجاری به کار می‌رود.

اما اغلب اوقات، کاربران در هنگام استفاده از دوربین آنالوگ با مشکلاتی از قبیل وضوح کم تصاویر روبه‌رو می‌شوند که تشخیص صحیح یک مظنون یا سارق را دشوار و یا حتی غیرممکن می‌سازد. زیرا تصاویر در دوربین آنالوگ یا پیکسل‌بندی می‌شوند و یا جزئیات فیلم با فشرده سازی تصویر به هم می‌ریزد.

به همین دلیل، در این مقاله قصد داریم تا ۴ فناوری به کار رفته در سیستم‌های دوربین آنالوگ را معرفی کنیم تا شناخت بهتری از این دوربین‌ها داشته باشید.

ساختار دوربین آنالوگ
ساختار دوربین آنالوگ

ساختار دوربین آنالوگ

سیستم دوربین آنالوگ به مدت ده‌ها سال استفاده می‌شد. اما با پیشترفت تکنولوژی و فناوری، سیستم‌های آنالوگ رفته رفته شروع به از دست دادن ارزش خود در بازار کردند. محدودیت‌هایی از جمله نوسان صدا و تصویر که در دوربین آنالوگ وجود داشت، باعث گرایش فناوری به یک ساختار جدید شد. بنابراین تقاضا برای سیستم دوربین آنالوگ به طرز چشمگیری کاهش یافته است. این موضوع شاید برای بسیاری از مالکان این تجارت ناخوشایند به نظر برسد.

با گذشت سال‌ها، تولید کنندگان بسیاری به میان آمدند که برای بالا بردن دوباره سیستم‌های دوربین آنالوگ ، چندین به‌روزرسانی را ارائه دادند. این نسخه‌های به‌روز شده، امروزه به عنوان جایگزین دوربین تحت شبکه به کار می‌روند. زیرا همه افراد امکان استفاده از سیستم دوربین تحت شبکه را ندارند. بهترین بخش این به‌روزرسانی، این بود که کاربران می‌توانستند از زیرساخت‌های موجود مانند کابل‌کشی‌هایی که از قبل تهیه داشتند، استفاده کنند.

دوربین آنالوگ چیست؟

دوربین آنالوگ سیستمی مبتنی بر زیرساخت‌های قدیمی شامل کابل‌های کواکسیال است که برای انتقال سیگنال ویدیو از دوربین به دستگاه رمزنگاری شده استفاده می‌شود. این دستگاه می‌تواند یک DVR مستقل یا وابسته به رایانه باشد. دوربین، سیگنال ویدیویی را به دستگاه DVR منتقل کرده و سپس پردازنده سیگنال دیجیتال، داده‌های خام را قبل از فشرده سازی نهایی پردازش می‌کند.

دوربین آنالوگ چیست؟
دوربین آنالوگ چیست؟

انواع دوربین آنالوگ

در ادامه به انواع به‌روزرسانی فناوری‌ها در انواع دوربین آنالوگ خواهیم پرداخت.

۱) فناوری دوربین مداربسته AHD

AHD یک سیستم آنالوگ با کیفیت بالاست که فیلم یا تصاویر را از طریق کابل‌های کواکسیال به دستگاه DVR منتقل می‌کند. دوربین مداربسته AHD تصاویری با رزولوشن ۷۲۰p و ۱۰۸۰p ارائه می‌کند، اما به اندازه دوربین‌های IP کیفیت ندارد.

دوربین مداربسته AHD توسط شرکت کره‌ای به نام Nextchip توسعه داده شده است. نسخه اولیه دوربین مداربسته AHD که برای اولین بار منتشر شد، فقط قابلیت ارائه تصاویر با رزولوشن ۷۲۰p را داشت. در حالیکه نسخه دوم دوربین مداربسته AHD که مدتی بعد منتشر شد، امکان انتشار تصاویر با وضوح ۱۰۸۰p در کابل‌های ۵۰۰ متری را داشت.

کاربرانی که قصد ارتقا سیستم دوربین مداربسته خود به دوربین‌های AHD را دارند باید دستگاه DVR خود را نیز بررسی کنند تا از قابلیت HD پشتیبانی کند. زیرا DVRهای قدیمی از رزولوشن ۹۶۰H پشتیبانی می‌کردند که بسیار کمتر از رزولوشن ۷۲۰p است. در نتیجه، استفاده از دوربین مداربسته AHD 720p به همراه این دستگاه‌ها امری بیهوده خواهد بود.

فناوری AHD قادر است فاصله ۵۰۰ متری را با استفاده از کابل‌های کواکسیال RG59 که در این صنعت بسیار مناسب هستند، پوشش دهد. از طرفی اسفاده از کابل‌های بدون روکش جفتی (UTP) نیز امکان پذیر است، اما در این صورت فاصله انتقال تصاویر به ۱۵۰ متر کاهش پیدا می‌کند.

۲) فناوری دوربین مداربسته HD-CVI

HD-CVI (رابط ترکیبی تصاویر) نیز فناوری است که سیگنال تصاویر را از طریق کابل‌های کواکسیال به دستگاه DVR منتقل می‌کند.

این فناوری توسط کمپانی چینی داهوا در سال ۲۰۱۲ اختراع شد. داهوا این سیستم نظارتی را به افرادی پیشنهاد داد که امکان صرف هزینه‌های زیاد برای نصب دوربین‌های IP را نداشتند. مزیت فناوری CVI نیز باعث شد تا کاربران بتوانند از کابل‌ها و سیم‌کشی‌هایی که از قبل نصب داشتند استفاده کنند.

همچنین، داهوا اولین کمپانی به شمار می‌رود که فناوری انتقال تصاویر ۴k بر بستر کابل‌های کواکسیال را در بازار عرضه کرد. CVI به عنوان فناوری ثبت شده داخلی کمپانی داهوا به شمار می‌رود. به بیانی دیگر، فقط کمپانی داهوا امکان تولید و بهره‌مندی از فناوری CVI را دارد. این فناوری به ترتیب در رزولوشن ۷۲۰p و ۱۰۸۰p در دسترس است.

حداکثر طول یک کابل کواکسیال می‌تواند ۴۸۸ و ۳۹۶ متر برای رزولوشن ۷۲۰p و ۱۰۸۰p باشد، در حالیکه طول کابل‌های Cat.5 UTP تقریبا ۲۰۰ متر است. این فناوری باکیفیت‌ترین تصاویر با رزولوشن بالا را ارائه می‌دهد اما باز هم به کیفیت دوربین‌های IP نمی‌رسد.

۳) فناوری دوربین مداربسته HD-TVI

HD-TVI (رابط حامل تصاویر) از فناوری حمل و ترابری و پردازش سیگنال دیجیتال برای انتقال سیگنال ویدیویی از طریق کابل کواکسیال با کیفیت بالا به دستگاه DVR استفاده می‌کند.

فناوری TVI توسط کمپانی Techpoint واقع در سن خوزه کالیفرنیا توسعه یافته است. حتی اگر این کمپانی فقط چیپست‌های این فناوری را تولید کند و در زمینه تولید دوربین مداربسته فعالیتی نداشته باشد نیز بیش از ۱۰۰ کمپانی تولید کننده دوربین‌های مداربسته مثل هایک ویژن، سامسونگ و تی‌وی‌تی این فناوری را در محصولات خود به کار می‌برند.

فناوری TVI برخلاف CVI که مختص کمپانی داهوا می‌باشد، توسط بسیاری از تولید کنندگان ساخته می‌شود. این فناوری دارای حداکثر فاصله ۵۰۰ متری برای رزولوشن ۷۲۰p و ۱۰۸۰p می‌باشد.

۴) فناوری دوربین مداربسته HD-SDI

HD-SDI (رابط داده‌ای سیگنال) یک فناوری ویدیویی دیجیتال است که کیفیت ۱۰۸۰p تصاویر را از طریق کابل‌های کواکسیال منتقل می‌کند. این فناوری، سیگنال‌های ویدیویی را بدون فشرده کردن به دستگاه DVR منتقل می‌کند. SDI تنها فناوری است که تصاویری با کیفیت بالا مثل دوربین‌های مداربسته IP را ارائه می‌دهد. اما مدیریت آن در مقایسه با TVI و CVI بسیار گران‌تر و دشوارتر است.

در حالیکه فناوری SDI همچنان از کابل‌های تصویری آنالوگ بهره می‌برد، اما همچنان کیفیت دیجیتالی بالایی که توسط آن تولید می‌شود بسیار فوق‌العاده است. اما متاسفانه SDI خیلی زود محبوبیت خود را از دست داد و تولید کنندگان به دلیل هزینه بالای تولید سخت‌افزار مورد نیاز در این حوزه، این فناوری را از بین بردند. طول پشتیبانی این فناوری در کابل‌های کواکسیال، ۱۵۰ متر است. ضمن اینکه امکان استفاده از این فناوری در تمامی کمپانی‌ها وجود ندارد.

نتیجه‌گیری

همان طور که گفته شد، سیستم‌های دوربین آنالوگ برای سال‌های طولانی در حال استفاده هستند، اما کم کم جای خود را به دوربین‌های تحت شبکه می‌دهند. به همین دلیل فناوری‌های جدیدی به بازار آمدند که باعث رشد دوباره این دوربین‌ها شدند. اما همچنان در بیشتر امکانات و قابلیت‌ها به پای دوربین‌های IP نمی‌رسند. به همین دلیل باید با توجه به استفاده‌تان، دوربین مداربسته خود را انتخاب کنید.

ضمن اینکه کارشناسان ویرا الکترونیک پرگاس نیز به صورت ۲۴ ساعته آماده ارائه مشاوره و پیشنهادات کاربردی جهت انتخاب دوربین مداربسته مناسب برای شما هستند. در صورت نیاز از صفحه تماس با ما اقدام کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.


Warning: realpath(): open_basedir restriction in effect. File(/wpcf7_uploads) is not within the allowed path(s): (/home/psgsecure/:/tmp/:/var/tmp/:/opt/alt/php74/usr/share/pear/:/dev/urandom:/usr/local/php74/lib/:/usr/local/php74/lib/:/usr/local/php82/lib/:/usr/local/php80/lib/:/usr/local/php56/lib/:/usr/local/lib/php/) in /home/psgsecure/domains/psgsecure.com/public_html/wp-includes/functions.php on line 2101