هر یک از انواع دوربین‌ها امکانات منحصربه‌فردی دارند که با توجه به نیاز خود می‌توانید دوربین مورد نظر خود را انتخاب کنید. از طرفی سیستم‌های دوربین آنالوگ به نسبت، از امکانات کمتری برخوردارند. علاوه بر آن، دوربین تحت شبکه می‌تواند با ارائه قابلیت‌های فوق‌العاده خود، شما را از بسیاری از امکانات بهره‌مند سازد. به همین علت در این مقاله قصد توصیف دوربین IP و معرفی امکانات آن را داریم. پس با ما همراه باشید.

دوربین تحت شبکه چیست؟
دوربین تحت شبکه چیست؟

ساختار دوربین تحت شبکه IP

سیستم دوربین تحت شبکه IP بر مبنای شبکه‌های کامپیوتری کار می‌کند. این دوربین‌ها قادرند به طور همزمان سیگنال تصاویر را دریافت و ارسال کنند. این امکان با نام ارتباط دوطرفه یا دوسویه شناخته می‌شود.

انتقال سیگنال‌های دیجیتالی که قبلا توسط سرور دوربین تحت شبکه پردازش شده است توسط دوربین IP به NVR (ضبط کننده شبکه‌ای تصاویر)، VMS (نرم‌افزار مدیریت ویدیو)، NAS (فضای ذخیره‌سازی ضمیمه‌ای)، SAN (شبکه ذخیره‌سازی منطقه‌ای) و یا مستقیما به فضای ابری انجام می‌شود.

دوربین IP می‌تواند به صورت متمرکز یا غیرمتمرکز باشد. تفاوت آن‌ها در این است که دوربین‌های متمرکز باید حتما تصاویر ضبط شده را به NVR و VMS یا فضای ابری ارسال کنند. در حالیکه دوربین‌های غیرمتمرکز به این موارد وابسته نیستند و چندین گزینه برای ذخیره‌سازی اطلاعات ضبط شده دارند که شامل NAS، کارت حافظه SD و یا SAN می‌باشند.

Axis اولین شرکتی بود که در سال ۱۹۹۶ دوربین تحت شبکه را معرفی کرد، در حالیکه کمپانی موبوتیکس اولین دوربین IP غیرمتمرکز را در سال ۱۹۹۹ منتشر کرد که گام مهمی در اختراع سیستم‌های دوربین تحت شبکه بود.

ساختار دوربین IP
ساختار دوربین IP

موارد مشترک در دوربین تحت شبکه و دوربین آنالوگ

با وجود تمام تفاوت‌هایی که در دوربین تحت شبکه و دوربین‌های آنالوگ می‌توان یافت، مشترکاتی نیز در بین آن‌ها وجود دارند که در ادامه بررسی خواهیم کرد.

  • فاکتورهای ظاهری: هر دو دوربین تحت شبکه و آنالوگ، تقریبا از لحاظ ظاهری یکسان‌اند. به طوری که از فواصل دورتر امکان تشخیص این تفاوت‌ها وجود ندارند و فقط هنگام مشاهده از نزدیک می‌توان برخی تفاوت‌های جزئی را متوجه شد.
  • نصب فیزیکی: دوربین‌های آنالوگ و تحت شبکه دارای نصب فیزیکی یکسانی هستند. همان تکنیک‌های مورد نیاز برای نصب دوربین آنالوگ باید برای دوربین IP نیز باید اجرا شود و تنها در برخی جزئیات تفاوت دارند.
  • لنز و سنسور: همچنین هیچ تفاوتی میان لنز و سنسور استفاده شده توسط دوربین‌های آنالوگ و دوربین IP وجود ندارد. این مورد در دسته‌بندی‌های مشابه نیز صدق می‌کند.
  • سنجش نور: میزان نور و روشنایی عامل مهمی در نصب هر دو نوع دوربین به حساب می‌آید. بنابراین، باید توجه کافی به میزان نور را برای هر دو سیستم دوربین مداربسته داشت. برای این کار باید مطمئن باشید که محیط شما به خوبی روشن شده تا دوربین مداربسته قادر به ضبط تصاویر خوب و باکیفیتی باشد.

۵ دلیل ثابت شده برای ارتقا سیستم دوربین آنالوگ به دوربین مداربسته تحت شبکه IP

گذشته از تمام ویژگی‌های ثابت و یکسانی که در دوربین تحت شبکه و آنالوگ وجود دارند، برخی نکات و ویژگی‌های خاص و پراهمیت وجود دارند که امروزه باعث ترغیب کاربران به نصب و بهره‌مندی از دوربین مداربسته IP شده است.

رزولوشن (وضوح تصاویر):

رزولوشن اولین لازمه‌ای است که باید در هنگام انتخاب سیستم نظارت دوربین مداربسته، در نظر گرفت. رزولوشن معمولا همان چیزی است که یک دوربین امنیتی خوب را توصیف می‌کند. نمایش زنده تصاویر هیچ‌گاه نباید مبنای تعیین و تشخیص رزولوشن و وضوح تصویر قرار گیرد. زیرا وضوح تصاویر ضبط شده هنگام پخش (پلی‌بک)، بسیار متفاوت است.

اما دوربین تحت شبکه از وضوح تصویر بسیار برتری برخوردار است که قابل مقایسه با دوربین آنالوگ نیست. یک فیلم ضبط شده در دوربین‌های آنالوگ معمولا بعد از فشرده‌سازی و پردازش، آماده دسترسی برای کاربر می‌شود. اما دوربین IP نیازی به عبور از مرحله فشرده‌سازی در NVR ندارد. زیرا این دوربین‌ها در حال حاضر دارای یک سرور وب برای پردازش فیلم هستند. یکی از اشکالاتی که در دوربین‌های آنالوگ می‌توان یافت، همین موضوع است که دارای سرور وب اختصاصی نیست.

با این حال، فیلم منتقل شده از دوربین‌ها در دستگاه DVR فشرده می‌شود که این امر تاثیر منفی بر کیفیت تصاویر و جزئیات آن خواهد داشت. زوم دیجیتالی روی دوربین تحت شبکه کاربرد دارد، در حالیکه در دوربین‌های آنالوگ این چنین نیست و تصاویر به راحتی پیکسل‌بندی می‌شوند.

مقیاس پذیری:

با سیستم نظارت تصویر خود می‌توانید بسیار آرام و کوچک شروع کرده و رشد بزرگ‌تری داشته باشید. به‌خصوص اگر بودجه کافی دارید نیازی نیست که عجله‌ای برای نصب سیستم‌هایی با مقیاس و اندازه‌های بزرگ داشته باشید. در نظر داشته باشید که اضافه کردن دوربین به دستگاه DVR به دلیل محدود بودن درگاه‌های BNC غیرممکن است، اما در سیستم‌های دوربین تحت شبکه اضافه کردن دوربین به دستگاه NVR بسیار آسان است.

دستگاه NVR یا ضبط کننده شبکه‌ای تصاویر، با ویژگی‌های نامحدودی ساخته شده است. اتصال دوربین‌های اضافی به NVR صرف نظر از موقعیت مکانی دوربین، بسیار ساده و قابل دستیابی است. از جمله امکانات مقیاس پذیری در دوربین تحت شبکه ، ارتباط و انتقال دیجیتالی است که امکان کنترل صوتی، تشخیص حرکت، آنالیز و کنترل PTZ را فراهم می‌آورد. تنها کاری که لازم است انجام دهید این است که دوربین IP را به نزدیکترین سوئیچ در طول مسیر شبکه وصل کنید. دیگر نیازی به نصب کابل‌های جداگانه برای تامین برق نیست و از طریق همان کابل متصل به سوئیچ PoE انرژی الکتریکی لازم تامین می‌شود.

این کار به هیچ عنوان در یک سیستم آنالوگ، در دسترس نخواهد بود. در سیستم دوربین‌های آنالوگ، برای هر دوربین باید یک آداپتور برق به همراه یک کابل کواکسیال که از DVR تا دوربین کشیده شده، نصب شود. در صورت نیاز ضروری و امنیتی، در سیستم‌های دوربین تحت شبکه به راحتی امکان گسترش و افزایش تعداد دوربین‌ها وجود دارد.

مقرون به صرفه:

سیستم‌های دوربین تحت شبکه ممکن است از قیمت بالاتری نسبت به دوربین‌های آنالوگ برخوردار باشند، اما با توجه به ویژگی‌ها و قابلیت‌های اضافه‌تر و منحصربه‌فردی که دارند، قطعا ارزش اعمال هزینه بیشتر را دارند. ضمن اینکه با نصب دوربین‌های آنالوگ، در آینده باید هزینه بیشتری برای به‌روزرسانی و گسترش سیستم نظارتی خود پرداخت کنید. علاوه بر این، نصب سیستم‌های نظارتی یک سرمایه‌گذاری بلند مدت است که باید در همان ابتدا درباره آن، درست و صحیح فکر کرد.

دسترسی از راه دور:

هنگامی که قصد رفتن به مسافرت را دارید و یا دیر به محل کارتان می‌رسید و قصد نظارت بر کارمندان خود را دارید، دسترسی از راه دور می‌تواند برای شما بسیار پراهمیت و کاربردی باشد. اما عملکرد دسترسی از راه دور، در سیستم‌های آنالوگ و دوربین تحت شبکه بسیار متفاوت است. اگر سیستم آنالوگ دارید و قصد دارید تا از راه دور و از طریق اینترنت به آن دسترسی داشته باشید، گزینه‌ای برای مشاهده دوربین مورد علاقه خودتان وجود ندارد و باید تمامی دوربین‌های آنالوگ را به طور همزمان مشاهده کنید.

این موضوع به این علت است که دوربین‌های آنالوگ به عنوان دستگاه‌های شبکه‌ای در نظر گرفته نمی‌شوند. فقط دستگاه DVR به علت وجود یک رابط شبکه، به عنوان یک وسیله و ابزار تحت شبکه در نظر گرفته می‌شود. با داشتن سیستم دوربین IP ، انعطاف پذیری خوبی در پیکربندی دوربین‌ها یا دستگاه NVR را خواهید داشت. این امکان در دوربین تحت شبکه امکان‌پذیر است، زیرا هر یک از دوربین‌ها به عنوان یک گره یا نقطه ارتباطی در شبکه شناخته می‌شود. ضمن اینکه این کار بهترین روش برای مدیریت پهنای باند شبکه شماست. برعکس، این عمل توسط سیستم آنالوگ، امکان‌پذیر نیست، زیرا دوربین‌ها دارای رابط شبکه نیستند.

در ضمن، مشاهده همزمان کلیه دوربین‌های امنیتی متصل به دستگاه DVR باعث ایجاد تنگنا و تداخل در کل شبکه خواهد شد. بخصوص، اگر سرعت بارگذاری اینترنت کمتر از ۲ مگابیت بر ثانیه باشد.

سیستم ادغام یکپارچه:

تغییر، تنها چیزی است که پایدار و دائمی است. هر زمان که نیاز به تغییر و گسترش دوربین‌ها وجود داشته باشد، سیستم دوربین تحت شبکه به راحتی در دسترس است. اما یک سیستم دوربین آنالوگ، به دلیل محدودیت‌های موجود نمی‌تواند به راحتی ادغام شود. به عنوان مثال، آنالیز تصاویر در دوربین IP بسیار یکپارچه است اما در دوربین‌های آنالوگ اینچنین نیست.

نتیجه‌گیری نهایی

هنگام نصب یا انتخاب سیستم دوربین مداربسته گزینه‌های فراوانی برای بررسی وجود دارند. یکی از بزرگ‌ترین عواملی که باعث جلب توجه کاربران به سمت دوربین تحت شبکه می‌شود، وضوح و رزولوشن بالای تصاویر است. داشتن یک سیستم نظارتی با رزولوشن بالا، علاوه بر حفاظت از جان و مال شما، در تهیه مدارک و شواهد ویدیویی مناسبی از وقوع حوادث مجرمانه نیز به شما کمک شایانی می‌کند.

تمام فناوری‌های آنالوگ موجود در بازار، محدودیت‌های خاص خود را دارند که تنها پس از نصب، با آن‌ها روبه‌رو می‌شوید. در میزان وضوح تصاویر نیز محدودیت‌هایی در دوربین‌های آنالوگ وجود دارد. از آن‌جا که سیستم دوربین‌های آنالوگ پر از محدودیت هستند، انتخاب درست و عاقلانه‌تر، دوربین تحت شبکه است. زیرا مزایای بیشتر و فوق‌العاده‌تری نسبت به سیستم‌های آنالوگ دارد. به‌طور کلی می‌توان گفت، تنهای موردی که باعث می‌شود افراد، سیستم‌های دوربین مداربسته خود را ارتقا دهند، وضوح تصاویر است.

ضمن اینکه کارشناسان ویرا الکترونیک پرگاس نیز به صورت ۲۴ ساعته آماده ارائه مشاوره و پیشنهادات کاربردی جهت انتخاب دوربین تحت شبکه مناسب برای شما هستند. در صورت نیاز از صفحه تماس با ما اقدام کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.


Warning: realpath(): open_basedir restriction in effect. File(/wpcf7_uploads) is not within the allowed path(s): (/home/psgsecure/:/tmp/:/var/tmp/:/opt/alt/php74/usr/share/pear/:/dev/urandom:/usr/local/php74/lib/:/usr/local/php74/lib/:/usr/local/php82/lib/:/usr/local/php80/lib/:/usr/local/php56/lib/:/usr/local/lib/php/) in /home/psgsecure/domains/psgsecure.com/public_html/wp-includes/functions.php on line 2101