داهوا و هایک ویژن هر دو از تولیدکننده‌های بزرگ دوربین مداربسته در سطح دنیا هستند. دوربین‌های تحت شبکه این دو تولیدکننده طرفداران خیلی زیادی در سطح دنیا دارند. من به شخصه طرفدار سرسخت هایک ویژن هستم اما دوربین مداربسته داهوا نیز از کیفیت خیلی خوبی برخوردار است. دوربین داهوا در مقایسه با هایک ویژن، طرفدار کمتری دارد اما به نظر می‌رسد که دلیل این موضوع فقط این است که دوربین‌های هایک ویژن نسبت به دوربین داهوا از قیمت ارزان‌تری برخوردار هستند.

طبق آمار در سال ۲۰۱۷، ۵۳ درصد از بازار دوربین‌های مداربسته را دوربین‌های IP در اختیار داشتند. در این میان هایک ویژن با ۱۷ درصد سهم بازار بین‌المللی پرفروش‌ترین تولیدکننده و دوربین داهوا نیز با سهمی معادل ۵.۵ درصد در رده دوم قرار داشت.

دوربین داهوا یا هایک ویژن؟

من در این مقاله از هر تولیدکننده یک دوربین ۴ مگاپیکسلی را مورد بررسی قرار می‌دهم. این دو دوربین عبارتند از هایک ویژن DS-2CD2042WD-I و دوربین داهوا HFW4421E. دلیل این انتخاب هم این است که دوربین‌های تحت شبکه ۴ مگاپیکسلی متداول‌ترین نوع دوربین مداربسته هستند. پس با ما همراه باشید تا یک دوربین مداربسته داهوا را با یکی از محصولات هایک ویژن مقایسه کنیم:

سخت‌افزار

هر دو دوربین مداربسته داهوا و هایک ویژن از سنسور ۱/۳ اینچی Progressive Scan CMOS (سنسور اسکن تصاعدی) استفاده می‌کنند. برای مقایسه بهتر است بدانید که دوربین فیلمبرداری فوق پیشرفته Canon Legria HF G25 video camera که با قیمت ۱۳۰۰ دلار به بازار عرضه شده است هم از یک سنسور ۱/۳ اینچی با رزولوشن ۳ مگاپیکسل استفاده می‌کند.

این نوع سنسور عملکرد فوق‌العاده خوبی در شرایط نور کم دارد و فرقی ندارد که روی یک دوربین فیلمبرداری پیشرفته نصب شده باشد یا یک دوربین مداربسته. هرچقدر سایز سنسور بزرگتر باشد توانایی آن در جذب نور هم بیشتر است و به همین خاطر سنسورهای بزرگتر عملکرد خیلی بهتری در شرایط کم نور دارند. اما در صورتی که یک سنسور با تعداد پیکسل بالا داشته باشید، پیکسل‌ها خیلی کوچک خواهند شد و همین موضوع امکان وجود نویز در تصاویر را افزایش می‌دهد. نویز در ویدیوهایی که نور کمی دارند خیلی آزاردهنده است و می‌تواند جزئیات تصویر شما را به صورت کامل از بین ببرد.

سنسور اسکن تصاعدی CMOS
سنسور اسکن تصاعدی CMOS

با در نظر گرفتن این موضوع، جالب است بدانید، با اینکه هایک ویژن و داهوا تعداد پیکسل‌های این سنسور را از ۳ مگاپیکسل به ۴ مگاپیکسل افزایش داده‌اند، تغییری در ابعاد سنسور ایجاد نکرده‌اند. اما هر دو دوربین داهوا و هایک ویژن از محدوده داینامیک واید (WDR 120dB) پشتیبانی می‌کنند و این موضوع به افزایش کیفیت ویدیوها کمک شایانی کرده است.

هر دو دوربین از حداقل روشنایی ۰.۰۱ Lux و ۰ Lux تحت نور مادون قرمز پشتیبانی می‌کنند. هایک ویژن از دیافراگم بازتری در دوربین‌های خودش استفاده کرده تا بتواند این مقدار را افزایش دهد و نسبت به دوربین داهوا عملکرد بهتری تحت نور مادون قرمز داشته باشد. هر دو دوربین از لنز فیکس با دیافراگم‌های مختلف پشتیبانی می‌کنند. دیافراگم دوربین‌های هایک ویژن ۴ میلی‌متر است، اما داهوا سه گزینه ۲.۸ میلی‌متر، ۳.۶ میلی‌متر و ۶ میلی‌متر را در اختیار کاربر گذاشته است که به نظر دست کاربر برای انتخاب در این موضوع بازتر است.

نمونه تصویر ضبط شده در دوربین داهوا HFW4421E
نمونه تصویر ضبط شده در دوربین داهوا HFW4421E

نرم‌افزار

از لحاظ نرم‌افزاری هر دو دوربین داهوا و هایک ویژن از ONVIF و RTSP پشتیبانی می‌کنند. این دو قابلیت مهم‌ترین چیزی است که باید در دوربین‌های IP به دنبالش باشید.

ONVIF به شما این اطمینان را می‌دهد که دوربین مورد نظر با استانداردها و تجهیزات تولیدکننده‌های ثالث سازگار است.
RTSP نیز به شما این اطمینان را می‌دهد که حتی تجهیزاتی که از ONVIF هم پشتیبانی نمی‌کنند امکان دسترسی به جریان خروجی دوربین را داشته باشند. برای مثال با این تکنولوژی شما می‌توانید از ویدیوپلیر محبوب VLC برای مشاهده فید دوربین (تصاویر زنده) استفاده کنید.

از لحاظ قابلیت‌ها تفاوت عمده این دو محصول در این است که ماکزیمم بیت‎‌ریت دوربین هایک ویژن ۱۶ مگابیت بر ثانیه است اما داهوا نهایتا از ۱۰ مگابیت بر ثانیه پشتیبانی می‌کند. این مشکل خیلی مهم نیست زیرا من از استریم ۶ مگابیت برثانیه دوربین‌های هایک ویژن خودم راضی هستم و نیازی به بیت‌ریت بیشتر ندارم. با این وجود نرخ بیت بالاتر علاوه بر کیفیت خیلی بیشتر این امکان را به شما می‌دهد که بتوانید ویدیوهای ضبط شده را برای روزهای بیشتری نگه‌داری کنید.

یکی از قابلیت‌های غیرعادی و کاربردی دوربین مداربسته داهوا این است که می‌تواند به صورت همزمان سه جریان ویدیویی مختلف را با رزولوشن‌های مختلف در اختیار کاربر قرار دهد. این درحالی است که هایک ویژن فقط می‌تواند از دو رزولوشن مختلف به صورت همزمان پشتیبانی کند.

البته توانایی استریم همزمان این دو دوربین محدودیتی ندارد، بلکه این محدودیت فقط مربوط به توانایی دوربین در انکود کردن رزولوشن‌های مختلف است. برای مثال، شما با داشتن دوربین داهوا می‌توانید تا ۱۰ استریم مختلف را با رزولوشن کامل ۴ مگاپیکسل، ۵ استریم D1/CIF و ۵ استریم دیگر را با رزولوشن ۷۲۰p مشاهده و یا ضبط کنید.

تشخیص حرکت در دوربین داهوا

هر دو دوربین از تکنولوژی‌های پایه تشخیص حرکت و همچنین تکنیک‌های پیشرفته‌تر پشتیبانی می‌کنند. اما دوربین داهوا قابلیت تشخیص چهره، اشیاء رهاشده و اشیاء گم شده را هم دارد.

این قواعد پیشرفته از اهمیت خیلی زیادی برخوردار است و می‌تواند کمک خیلی زیادی به کاهش هشدارهای اشتباه کند.

سخن پایانی

با توجه به اینکه هر دوربین مداربسته امکانات مختص خود را دارد، همان‌طور که دیدید هر دو دوربین مداربسته داهوا و هایک ویژن شباهت‌های خیلی زیادی به هم دارند اما برای انتخاب باید دید که کدام یک از این دو دوربین به نیازهای شما نزدیک‌تر هستند.

ضمن اینکه کارشناسان ویرا الکترونیک پرگاس نیز به صورت ۲۴ ساعته آماده ارائه مشاوره و پیشنهادات کاربردی جهت انتخاب و نصب انواع دوربین مداربسته مناسب برای شما هستند. در صورت نیاز از صفحه تماس با ما اقدام کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.